Gewicht, kleuren en maten

Mexicaanse-hangmatten-raamwerk

Weetjes

Op deze pagina vindt u allerlei "weetjes" over de Mexicaanse hangmat.

Bolletjes katoen

Het basis materiaal voor de standaard Mexicaanse hangmat zijn bolletjes katoen met een gewicht van 200 gram. Deze worden aan de Maya's ter beschikking gesteld voor het weven van het ligbed van de hangmat.

Gewichten

Voor de kleinste maat hangmat (onze B(Basis) worden 3 bolletjes gebruikt. Dus deze hangmat weegt ongeveer 600 gram + het gewicht van de draaglijnen. Dit geeft een gewicht van ongeveer 700 gram. Voor de L(Large) hangmat worden 4 bolletjes gebruikt. Dit geeft een totaal gewicht van ongeveer 1000 gram. Enzovoort.

Aantal kleuren

Mexicaanse-hangmatten-draaglijnen Een B(asis) hangmat wordt gemaakt van 3 bolletjes katoen en heeft dus maximaal 3 kleuren. Een XXL wordt bijvoorbeeld gemaakt van 6 bolletjes katoen en bestaat dus uit maximaal 6 verschillende kleuren.

Lengte ligbed

Onze leverancier stelt de weeframen ter beschikking aan de Maya's. Hierdoor wordt tevens gegarandeerd dat het ligbed altijd dezelfde lengte heeft.

Draaglijnen

Ook voor de draaglijnen is het raamwerk wat gebruikt wordt overal gelijk. Door het gebruik van de raamwerken van dezelfde maat hebben alle hangmatten dus dezelfde lengte, ongeveer 420 cm.

Verschillende namen

Virgin-of-Quadalupe

Nummers i.p.v. namen

Naast de gebruikelijke namen voor de verschillende maten Mexicaanse hangmatten zie je ook nummers. Deze nummers corresponderen vaak met het aantal bolletjes katoen dat in de hangmat verwerkt is. Zo heet onze B (met 3 bolletjes katoen) ook wel #3. De L (met 4 bolletjes wol) #4 enzovoort.

Prijs vergelijking

Onder de meest gebruikelijke namen voor de verschillende maten Mexicaanse hangmatten. Echter, wilt u prijzen vergelijken van verschillende webwinkels, doe dit dan op basis van het gewicht van de hangmat.

Overzicht

Onze naamAndere gebruikte benamingen
B#3, Single, No. 6
L#4, Double, Large, No. 10
XL#5, Queen, Matrimonial, No 14
XXL#6, King, Family, No 16
XXXL#7, Jumbo, Giant, No. 20